L’Assemblea té activades diferents eines de suport a les víctimes de la repressió:

Suport psicològic

El servei d’assistència psicològica de la Sectorial de Psicòlegs de l’Assemblea s’adreça a persones que han patit o pateixen repressió i, també, als seus familiars. Aquest servei l’integra un equip professional de psicòlegs voluntaris membres d’aquesta sectorial.

Consisteix en una atenció psicoemocional d’intervenció breu. Aquest espai de contenció emocional, suport i orientació psicològica permet prendre consciència i expressar les emocions, per tal de facilitar l’afrontament d’una situació dolorosa i angoixant que en alguns casos pot allargar-se en el temps.

  • El servei s’ofereix de manera telefònica o telemàtica.
  • El psicòleg es posarà en contacte amb vosaltres: podreu parlar de la situació i us orientarà.
  • Es poden arribar a fer fins a tres trobades (telefòniques o telemàtiques).
  • Si es necessita un treball més continuat, el psicòleg pot derivar la persona a un dispositiu del sistema català de salut (públic) perquè continuï l’atenció. De manera molt ocasional i fonamentada es pot derivar a un servei privat.

Podeu contactar amb nosaltres trucant-nos a l’Assemblea (93 347 17 14) o enviant-nos un correu electrònic.

Suport jurídic

Arreu del país hi ha agrupacions de l’advocacia voluntària que presten assistència lletrada gratuïta en casos de detencions. Entre d’altres:

Juristes per la República http://juristesperlarepublica.cat/

Juristes de les Terres de l’Ebre per les Llibertats juristesperlesllibertats@gmail.com

Advocats Voluntaris 1 d’Octubre http://www.advocatsvoluntaris1o.cat/

Juristes pels Drets Humans del Maresme http://juristesdretshumansmaresme.cat/

Voluntaris Dret de Defensa de Girona http://dretdefensagirona.cat/

Associació d’Advocats d’Osona en Defensa de Drets Fonamentals

Advocacia per la Democràcia Lleida advocaciaperlademocracia@gmail.com

Més Drets Humans (Vallès Occidental)mesdretshumans@gmail.com

La Sectorial de Juristes de l’Assemblea presta de manera puntual un servei d’assistència jurídica en casos d’emergència. Aquest servei no està pensat per atendre dubtes o consultes, sinó que només dona resposta a casos de necessitat urgent

Facebook https://www.facebook.com/JuristesPerLaIndependencia/

Correu electrònic juristes@assemblea.cat

Sectorial de Persones Represaliades

La Sectorial de Persones Represaliades de l’Assemblea es va crear al novembre del 2019 i està integrada per represaliats de diferents èpoques històriques de l’independentisme.

Fa accions de difusió de les conseqüències de la repressió i vol contribuir a bastir un front antirepressiu unitari.

Per al 2 d’octubre de 2021 va organitzar, amb altres entitats, Conferència Nacional Antirepressiva.

Twitter @p_represaliades

Correu electrònic represaliats@assemblea.cat

Sectorial de Dones per la Independència

La Sectorial de Dones per la Independència du a terme des del març de 2018 una tasca antirepressiva de manera continuada i organitzada. Així, s’ha creat la campanya “Cap dona en l’oblit”, que es manté cada dia 23 amb actes unitaris des de la plataforma Dones per la República (xarxa transversal des de la qual fem front a la repressió). L’objectiu és visibilitzar que també hi ha dones represaliades polítiques i deixar clar que les dones som part activa en el procés d’independència.

La sectorial també va ser impulsora de Gràcia Llibertat, una plataforma veïnal antirepressiva que organitza un acte cada dilluns a la plaça de la Vila de Gràcia de Barcelona. En aquestes concentracions, on també participa l’AT de Gràcia, es donen a conèixer les diferents causes, es coneixen protagonistes, es parla sobre diferents aspectes de la repressió i s’informa d’actes i accions antirepressives.

Dones ANC ha contribuït a internacionalitzar el conflicte polític amb la campanya “Cap dona en l’oblit” en actes a l’exterior. A més, ha impulsat actes contra la repressió a les dones kurdes i afganeses, teixint contactes que ajuden a fer més àmplia la xarxa.

Des del suport a Tamara Carrasco fins a la darrera de les represaliades, som i serem una AS que lluita contra la repressió.

Podeu veure actes a la nostra pàgina web i a la resta de xarxes on som presents.

Caixa de Solidaritat

La Caixa de Solidaritat va sorgir a iniciativa de l’Assemblea Nacional Catalana i Òmnium Cultural. Té com a objectiu fer front a les despeses jurídiques i a les responsabilitats econòmiques que reben les persones físiques per participar en accions cíviques, pacífiques, noviolentes i democràtiques emmarcades en el procés cap a la independència.

Actualment és assumida per l’Associació de Foment de la Caixa de Solidaritat, que recull i canalitza la voluntat de solidaritat de milers de persones de la nostra societat per donar suport a les víctimes de la repressió política.

Qualsevol persona que necessiti suport de la Caixa de Solidaritat es pot adreçar al correu info@caixadesolidaritat.cat o al telèfon +34 694 465 281. Si sabeu d’algú que ho requereixi, ens ho podeu feu saber i ens hi posarem en contacte. L’acció d’aquesta caixa és un gest potent de solidaritat, transversalitat i unitat.

Transferències bancàries al número de compte:

BIC/SWIFT: CDENESBBXXX

ES31 3025 0001 1814 3361 5996

Més informació