“Campanya de denúncia de la Causa General contra l’independentisme”

L’Assemblea Nacional Catalana posa en marxa la campanya “Nosaltres acusem”, que vol recollir el suport de la ciutadania perquè el Parlament de Catalunya creï una comissió d’investigació sobre l’amplitud i l’abast de la causa general de la justícia espanyola contra el moviment independentista. L’objectiu final és fer arribar l’informe de la comissió al Consell d’Europa.

El tret de sortida de la campanya es durà a terme amb una acampada de dos dies, el 15 i 16 d’octubre, a la plaça Catalunya de Barcelona, coincidint amb el 5è aniversari de l’empresonament dels Jordis, amb la participació de membres del Secretariat Nacional.

Durant l’acció hi haurà diversos actes, com intervencions dels mateixos represaliats i les famílies, parlaments de defenses i projeccions de vídeos sobre la repressió espanyola, entre d’altres. A més, es presentarà la petició al Parlament d’una comissió d’investigació de la causa general i el manifest «Nosaltres acusem la justícia espanyola».

Amb aquesta acció, l’entitat busca visibilitzar els centenars d’encausats -alguns pendents de judici i altres ja jutjats- que formen part dels més de quatre mil represaliats per la macrocausa contra l’independentisme. Molts d’ells són joves que no s’han sentit amb prou suport dels partits independentistes i de la societat catalana.