COMUNICAT: L’Assemblea denuncia que la CNMC vol assumir la denúncia de Foment del Treball per poder-li aplicar multes molt elevades

El Govern de la Generalitat ha demanat un dictàmen al Consell de Garanties Estatutàries per plantejar una qüestió de competència al Tribunal Constitucional perquè considera que és l’Autoritat Catalana de la Competència (ACCO) i no la Comissió Nacional dels Mercats i la Competència (CNMC) l’òrgan competent per resoldre la demanda presentada per Foment del Treball en contra de Consum Estratègic.

L’Assemblea evidencia que l’Estat espanyol vol ignorar, una vegada més, les competències de la Generalitat per poder castigar exemplarment a l’Assemblea.

L’origen del conflicte es remunta al 2019 quan Foment del Treball va presentar dues accions contra Consum Estratègic. D’una banda, una denúncia a l’Autoritat Catalana de la Competència demanant la retirada del web i la campanya i, a més, que s’imposés una multa de 60.000 € a cada un dels seus representants legals.

D’altra banda, va demandar Consum Estratègic al Jutjat Mercantil núm. 11 de Barcelona sota l’acusació de conducta anticompetitiva. El 20 de desembre de 2019, aquest Jutjat Mercantil va executar les mesures cautelars que van comportar el tancament del web i la prohibició de fer cap mena d’acció pública de la campanya. Ara està pendent de resoldre el plet principal sobre el fons.

Ara, és a través de la via administrativa que l’Estat espanyol intenta poder quedar-se la demanda que Foment del Treball va presentar a l’Autoritat Catalana de la Competència per tal d’assegurar-se una resolució en contra de l’Assemblea en una mostra més de repressió econòmica que busca acabar amb les entitats independentistes.

Les accions de Foment són un atac al consum responsable i de proximitat i representen una clara vulneració a la llibertat d’expressió de l’Assemblea.

La situació que viu avui el país posa més en evidència la gravetat de la denúncia de Foment del treball davant de la necessitat de defensar i promoure la producció i el consum locals per superar la crisi generada per la COVID-19 a l’economia catalana.