El Secretariat Nacional de l’Assemblea assenyala l’anul·lació de la causa general contra l’independentisme com l’única solució a la repressió

L’Assemblea considera que la causa general de repressió política, amb més de 2.850 persones represaliades, ha de ser anul·lada perquè vulnera drets fonamentals.

El Ple del Secretariat Nacional ha aprovat aquest dissabte el posicionament de l’Assemblea en el debat sobre les mesures per posar fi a la repressió (indults, reforma del codi penal i amnistia). L’ Assemblea considera que la causa general de repressió política, amb més de 2.850 persones represaliades, ha de ser anul·lada perquè vulnera drets fonamentals.

L’independentisme ha de treballar en una estratègia juridicopolítica ben travada a nivell internacional per tal  d’aconseguir l’anul·lació d’aquests judicis per part dels tribunals europeus. D’aquesta manera, si organismes i tribunals internacionals acreditessin vulneracions de drets humans per part de l’Estat espanyol es reforçaria, a més, la legitimitat de la causa política de la independència.

L’Assemblea dona suport a la proposta dels partits, però no creu que sigui viable

Els partits parlamentaris independentistes han presentat aquesta setmana una proposta de resolució que, a diferència de la proposta del col·lectiu Amnistia i Llibertat, no preveu l’extinció de les responsabilitats per als membres dels cossos i forces de seguretat pels actes generadors de causes penals, i reitera que l’amnistia, per a la seva plena efectivitat, ha d’anar acompanyada d’una solució efectiva al conflicte polític amb l’Estat espanyol que inclogui el reconeixement del dret d’autodeterminació de Catalunya.

En aquest sentit, l’Assemblea considera que l’amnistia acompanyada d’un acord polític que respectés l’exercici del dret d’autodeterminació seria una solució democràtica del conflicte nacional.  Ara mateix, però, no es donen les condicions per a l’amnistia perquè “ens trobem en plena ofensiva repressiva per part de l’Estat, que, per tant, no té cap al·licient per concedir-la, ans al contrari”.

D’aquesta manera, el moment en què ens trobem exigeix mantenir el pols amb l’Estat, un estat que no ens reconeix com a nació, ens nega drets fonamentals, cerca la nostra assimilació forçada i ens aplica el dret penal amb finalitats polítiques. El compromís prioritari de l’Assemblea és seguir treballant per la independència, per guanyar definitivament la República Catalana.

En aquesta lluita política per la independència, la repressió, que és una arma política de l’Estat contra el moviment independentista, ha de ser resposta i utilitzada políticament per potenciar precisament la causa que es pretén sufocar. Cal que la lluita antirepressiva esdevingui una eina política de mobilització i legitimació interna i externa de l’independentisme.

Així, l’Assemblea ha de col·laborar a bastir instruments útils en un front ampli contra la repressió. En aquest sentit, calen més instruments, tant de coordinació i mobilització de les entitats antirepressives a nivell nacional com de coordinació i finançament d’una estratègia ofensiva jurídica a nivell internacional.

A continuació podeu consultar la proposta de resolució completa.