La repressió no ens atura!

“La lluita antirepressiva ha d’esdevenir una eina política de mobilització i legitimació interna i externa de l’independentisme”, David Fernàndez, vicepresident de l’Assemblea.

Aquest matí l’Assemblea s’ha mobilitzat per denunciar la causa general contra l’independentisme i evidenciar que la repressió de l’Estat espanyol només fa que incrementar. Ho ha fet solidaritzant-se amb en Dani Gallardo, condemnat aquesta setmana a més de quatre anys de presó, i amb el poble d’Euskal Herria, que avui també s’ha concentrat per protestar contra la repetició del judici del cas Bateragune.

Sota el lema “La repressió no ens atura”, l’Assemblea ha reivindicat que mentre l’independentisme està immers en l’espiral de repressió creada per l’Estat espanyol, els partits i les institucions no tenen una estratègia antirepressiva unitària, efectiva i viable. A més, la Generalitat s’ha personat com a acusació particular en causes contra independentistes, reproduint de manera vergonyant l’actitud repressiva de l’Estat davant de manifestacions no violentes.

Avui, l’Assemblea no ha volgut assenyalar una acció repressiva determinada, sinó posar de manifest l’existència de la causa general contra el moviment independentista. L’Estat espanyol actua indiscriminadament i utilitza les seves estructures de poder per coaccionar i reprimir qualsevol moviment que consideri dissident.

L’acte central d’aquesta mobilització ha estat la plaça Sant Jaume de Barcelona, tot i que altres assemblees territorials han replicat aquesta concentració arreu del territori.

A Barcelona, el vicepresident de l’Assemblea, David Fernàndez, ha reivindicat la necessitat que “la lluita antirepressiva esdevingui una eina política de mobilització i legitimació interna i externa de l’independentisme”. Ha afegit que “cal bastir amb la màxima voluntat unitària un front de lluita antirepressiva”.

Fernàndez ha volgut deixar clar que l’Estat espanyol “no ens reconeix com a nació, ens nega drets fonamentals, minoritza la nostra llengua, cerca la nostra assimilació forçada i ens aplica el dret penal amb finalitats polítiques”. Ha finalitzat deixant clar que “el nostre compromís ha de ser seguir lluitant per la independència i la República Catalana”.

Per la seva banda, la secretària nacional Àngels Pujol ha explicat  que “la repressió no ens atura, malgrat que aquesta és la seva veritable intenció. Volen venjança i que renunciem a la lluita de la causa justa, però no ho farem”. També ha afegit que “l’Estat espanyol mostra amb claredat quina és la seva intenció, exclusivament repressiva, davant qualsevol dissidència del seu model d’estat homogeni”.

Aquí pots llegir el manifest de l’Assemblea amb motiu de la mobilització “La repressió no ens atura”.